Poliţiştii, la „vânat” de chiulangii. Zeci de elevi, depistaţi absentând de la cursuri

Poliţiştii vor intensifica, în perioada 9 – 13 mai,  acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor și pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ.

Acţiunile au loc în baza unui plan aprobat de Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul căruia şeful Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu, a dispus intensificarea acestor preocupări. Astfel, în prima zi de desfășurare a acțiunilor, la nivelul județului Olt au fost efectuate 28 de controale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 52 de activități preventive. În timpul acţiunilor, 23 de elevi au fost depistați absentând de la cursuri, motiv pentru care au fost efectuate informări către instituțiile abilitate.

„Siguranța în școli este o prioritate a Poliției Române, astfel că, de la începutul anului școlar, numărul infracţiunilor sesizate în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar s-au redus cu 14%, faţă de perioada similară a anului școlar trecut”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Zilnic, echipaje de poliţie vor efectua patrulări în zona şcolilor, atât pe parcursul orelor de curs, cât şi în perioadele când elevii nu au cursuri, și vor fi prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. În permanenţă, se vor face verificări privind modul de acces în incinta şcolilor şi executarea pazei.

Măsurile pe care le vor lua poliţiştii sunt structurate pe trei paliere: prevenirea prin acţiuni educative, verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unităţile de învăţământ şi acordarea sprijinului de specialitatate în activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin „112” şi combaterea absenteismului şcolar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here