George Ionică: Dezvoltarea Slatinei prin 20 de proiecte REALIZABILE. Oamenii nu mai vor minciuni

Candidatul Partidului Naţional Democrat (PND) la primăria Slatina, George Alexandru Ionică, a intrat în bătălia electorală propunând slătinenilor 20 de proiecte care s-ar diferenţia de programele contracandidaţilor printr-un element pe cât de simplu, pe atât de important: sunt realizabile. 

În primul rând, este vorba de transparentizarea totală a actului administrativ prin mai multe măsuri pe care primăria şi consiliul local le-ar putea pune în practică foarte simplu. Candidatul PND vrea ca fiecare şedinţă a consiliului local să fie transmisă în direct pe site-ul primăriei. Fiecare lucrarea publică ar putea fi, de asemenea, monitorizată video, în vreme ce solicitărilor cetăţenilor (adeverinţe, certificate de urbanism, autorizaţii de construire etc.) li se vor da numere ce vor putea fi urmărite pe site-ul primăriei, cu menţionarea expresă a departamentului care se ocupă de ele. Şi tot pe pagina de internet a primăriei se va afla şi bugetul oraşului, actualizat în permanenţă.

George Ionică mai propune scăderea impozitului pentru cetăţeni şi pentru agenţii economici de pe platforma industrială a Slatinei, înfiinţarea unui spital municipal, a unui centru cultural pentru proiecte şi programe culturale în domeniul educaţiei şi a unui moll pe terenul fostei unităţi militare. Candidatul PND mai promite o academie de fotbal, cu grupe de juniori şi seniori şi o bază sportivă pentru tenis, un program special pentru tineri cuprinzând cursuri de programare IT, fântâni cu apă potabilă în toate cartierele, dar şi wi-fi gratuit în toate spaţiile publice din municipiu.

Ionică s-a gândit să intervină la toate etajele sociale cetăţenilor. El propune, astfel, familiile cu venituri lunare mai mici de 1000 lei net să primească gratuit o pâine sau două pentru fiecare membru al familiei, înfiinţarea unei cantine pentru astfel de familii, dar şi construirea mai multor azile pentru bătrâni. Natalitatea ar trebui încurajată prin susţinerea părinţilor cu 500 de lei la naşterea fiecrui bebeluş. Şi tot la capitolul copii, George Ionică s-a gândit la amenajarea unor spaţii de joacî funcţionabile şi iarna, cu acces gratuit pentru copiii de până în 10 ani. Întâlniri lunare între primar şi locuitorii Slatinei, ca şi cu agenţii economici, reamenajarea grădinii zoologice, construirea unui ştrand şi a unei piscine închise pentru copii, dar şi a unor creşe sunt alte puncte ce fugurează în programul electoral al candidatului PND.

„Nu am mers pe proiecte foarte mari, care să se întindă pe durata mai multor mandate. Eu propun ce poate fi realizat în timpul unui mandat. Oamenii au fost minţiţi mereu şi mereu de 26 de ani încoace şi ei nu mai vor doar promisiuni, ci vor să vadă realizări, mai mari sau mai mici, dar lucruri care să fie finalizate. Dacă lucruri de genul acesta au şi finalitate, şi nu vorbim de generalităţi, ci de necesităţi reale şi urgente ale oamenilor, desigur că ajungem să avem şi proiecte mari şi foarte mari. Totul este să începem să facem, să finalizăm ce spunem că facem, de asta au nevoie oamenii”, a declarat George Ionică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here