Peste 670 de sancţiuni aplicate de poliţiştii din Olt pentru viteză, în doar o săptămână

Poliţia Română a acţionat pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării limitei legale de viteză, principală cauză generatoare de accidente rutiere grave. În Olt, într-o singură săptămână, oamenii legii au aplicat peste 670 de sancţiuni contravenţionale şi au reținut 10 permise de conducere. 

37 de poliţişti de la Serviciul Rutier au acţionat, în săptămâna 1 – 8 mai, la nivelul județului Olt pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

„În cadrul acţiunii, au fost folosite 11 echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Poliţiştii olteni au constatat nouă infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au aplicat 671 de sancțiuni pentru nerespectarea vitezei regulamentare, iar în 10 situaţii au reţinut permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţia Română reaminteşte că VITEZA cauzează şi agravează accidentele de circulaţie.

„Viteza reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului și scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului. Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave. Viteza induce stres întrucât îl obligă pe șofer să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt şi îi scade vigilenţa”, a mai precizat ofiţerul de relaţii cu presa al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here