Octavian Bellu şi Mariana Bitang, denunţaţi la DNA: Ce acuzații li se aduc

Octavian Bellu şi Mariana Bitang au fost denunțați la DNA de către Silvana Peng, mama uneia dintre gimnastele excluse de la lotul naţional, acuzându-i pe cei doi că au făcut abuz în serviciu.

Silvana Peng  a mers şi la  Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, unde a reclamat că fiica sa, Asiana Peng, a fost victima discriminării rasiale şi de aceea a fost exclusă din lot, informează Libertatea.

„Fiica mea a trebuit să-şi abandoneze lotul şi să înţeleagă că nu poate reprezenta ţara în competiţiile internaţionale din 2016 din cauza rasismului din Federaţia Română de Gimnastică şi angajaţii acesteia. Am resimţit discriminarea timp de trei ani. Au fost presiuni permanente, rele tratamente (atât fizice, cât şi psihice) care s-au repetat. S-au întâmplat foarte multe lucruri. Copilul meu a fost supus la lucruri care nu se fac. După relaxarea muşchilor prin metoda ‘butoi cu gheaţă’, mi-a silit copilul să-şi pună sacii cu nisip pe picioare şi să facă nu ştiu câte ture de sală în alergare care nu duce altceva decât la ruperea muşchilor. S-a făcut intenţionat, faptă de care doamna Bitang ştie”, a zis mama sportivei.

Mariana Bitang a intrat în direct, prin telefon, la o emisiune televizată pentru a clarifica situația.

„Cred că problemele cu doamna Peng le putem rezolva prin alte căi, nu la televizor. Vinovații trebuie căutați în altă parte. În altă ordine de idei, în lumea gimnasticii a spune cuiva că este chinezoaică este un avantaj, nu este o discriminare. În gimnastica mondială, chinezoiacele sunt asociate cu acuratețe și cu o mare calitate. Asiana a fost un copil care promitea foarte mult în gimnastica românească. Din nefericire a avut parte de o problemă medicală care a scos-o momentan din pregătire. Îmi pare rău că se ajunge la un circ mediatic. Acest copil ar fi putut să meargă mai departe”, a spus în replică Mariana Bitang.

După ce echipa de gimnastică feminină a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang sunt tot mai criticaţi de lumea sportului care este tot mai uimită de acest eşec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here