Indiferent de cea care va fi câștigătoarea Cupei României, trofeul va fi depus la mormântul lui Patrick Ekeng, în Camerun

Decesul fotbalistului Patrick Ekeng, vineri, în timpul meciului dintre Dinamo și Viitorul a tulburat o țară întreagă.

În semn de solidaritate cu clubul din Ștefan Cel Mare, FRF a decis să amâne meciurile din weekend pentru începutul săptămânii, iar finala Cupei Românei care era programată pe 10 mai să aibă loc pe 17 mai.

Dinamo va juca pentru cea de a-14-a cupă din istoria clubului cu echipa CFR Cluj. Dinamoviștii au eliminat chiar marea rivală din drumul spre mult râvnitul trofeu, iar umărul la această calificare l-a pus și Patrick Ekeng, marcând un gol superb.

Ionel Dănciulescu a declarat că Dinamo trece printr-o perioadă grea în aceste momente și speră să o depășească pentru că atmosfera este una cu adevărat tristă.

„Încercăm ușor-ușor să ne revenim. Astăzi ne-am reunit, e foarte greu, atmosfera e încă apăsătoare la echipă. Nea Mircea a avut un discurs azi-dimineață în fața băieților. În sala de ședințe, nea Mircea a început să le explice că e un moment foarte greu, dificil pentru toată lumea, nu doar pentru jucători, ci și pentru dânsul personal, pentru că Patrick a venit la sugestia lui. A vorbit și cu niște băieți din galerie, care și ei erau sceptici, dar acum sunt nerăbdători să joace, să câștige acest meci, pentru Patrick. Cel mai bine a sintetizat fratele lui Ekeng, la stadion, Patrick, chiar dacă a jucat puțin la Dinamo, iubea această echipă, își dorea să câștige această finală, a înscris un gol magnific în semifinala cu Steaua. Ca să comemorăm numele lui, e important să câștigăm această finală”, a precizat Dănciulescu la DigiSport.

Dănciulescu a mai spus că indiferent de cine va câștiga Cupa României, aceasta va merge în Camerun, unde va sta lângă mormântul jucătorului Patrick Ekeng, care a încetat din viață după ce a căzut vineri pe terenul de fotbal.

„Încercăm să ne mobilizăm atât cât putem noi, suporterii și toată suflarea dinamovistă, pentru meciul de marți. Nu avem ce face, dacă vrem să comemorăm memoria acestui jucător trebuie să o facem și pentru el, să jucăm, să ne mobilizăm, să strângem rândurile, să arătăm că suntem puternici și această Cupă să o câștigăm și să o trimitem acolo unde el se va odihni. Dacă noi vom câștiga finala, Cupa va fi trimisă în Camerun, unde va dăinui lângă somnul etern al lui Patrick, iar dacă va câștiga CFR, la fel, îi vom ruga să trimită acest trofeu în Camerun”, a mai spus Danciulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here