FOTO Zeci de elevi care trebuiau să fie la cursuri, depistaţi de poliţişti pe stradă sau în localuri

Acţiunile de control pe care poliţiştii olteni le-au intensificat în aceste zile în preajma unităţilor şcolare i-au luat prin surprindere pe elevii care chiulesc de la cursuri, zeci de tineri căzând în plasa oamenilor legii în doar două zile.

Peste 40 de elevi au fost depistați absentând de la cursuri, motiv pentru care au fost efectuate informări către instituțiile abilitate, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

„În zilele de 10 și 11 mai, la nivelul județului Olt au fost efectuate 82 de activități preventive și 58 de controale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 32 în mediul urban și 26 în mediul rural. În urma acestor controale, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale. De asemenea, 44 de elevi au fost depistați absentând de la cursuri, motiv pentru care au fost efectuate informări către instituțiile abilitate”, se arată în documentul citat. Alţi 23 de elevi au fost depistaţi în aceeaşi situaţie în urmă cu două zile.

Poliţiştii îşi intensifică, în perioada 9 – 13 mai, acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor și pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ. Acţiunile au loc în baza unui plan aprobat de Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul căruia şeful Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu, a dispus intensificarea acestor preocupări.
IMG-20160510-WA0001

IMG-20160418-WA0003

IMG-20160510-WA0007

1 COMENTARIU

  1. Aceste controale ar trebui facute periodic si pe la blocurile din vecinatatea unitatilor scolare, pe unde fac foarte multa mizerie ( cutii de suc, coji de seminte, pahare…) cu toate ca au cosuri de gunoi in apropiere, nu mai vorbesc de galagie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here