Irina Begu – Serena Williams 4-6, 1-6. Românca părăseşte cu fruntea sus turneul de la Roma

Serena Williams, numărul unu mondial, s-a calificat în finala de la Roma, după ce a trecut cu 6-4, 6-1 de Irina Begu.

După cea mai frumoasă săptămână din cariera sa, aşa cum a caracterizat-o într-un interviu excelusiv acordat Digi Sport, Irina Begu a ieşit cu capul sus din încleştarea cu cea mai bună sportivă din lume.

Jucătoarea noastră a luptat preţ de un set şi jumătate aproape de la egal la egal cu Serena, însă pe final a cedat. Mult mai puternică şi mai agresivă, Serena pare din nou gata să domine cu autoritate circuitul feminin.

Partida a fost amânată din cauza ploii şi a fost întreruptă de două ori ca urmare a vremii. Begu a intrat decisă şi, cel puţin în prima manşă, a reuşit să îşi păstreze agresivitatea care a dus-o până în penultimul act.  A înţeles că doar riscând şi jucând la limită are o şansă şi Serena a fost în multe momente în dificultate.

În setul secund, însă, experienţa şi valoarea superioară şi-au spus cuvântul, însă Irina nu poate să fie altfel decât mulţumită după o săptămână perfectă. Begu şi-a asigurat pătrunderea în top 30 (va fi de luni numărul 28 mondial) şi va beneficia, ca atare, de statutul de cap de serie la Roland Garros.

În ceea ce o priveşte pe Serena, aceasta va avea ocazia în finala de mâine, contra conaţionalei Madison Keys, să îşi treacă în palmares al patrulea succes la Foro Italico, după titlurile din 2002, 2013 şi 2014.

Sursa: digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here