Candidatul UNPR la Primăria Scorniceşti, C-tin Nedelea, nu scapă de controlul judiciar în dosarul în care este judecat pentru abuz şi delapidare

Candidatul UNPR la Primăria Scorniceşti, Constantin Nedelea, fost primar al oraşului în perioada 2004 – 2012, nu scapă de controlul judiciar sub care a fost plasat în dosarul în care este judecat pentru abuz în serviciu şi delapidare. 

Decizia a fost luată vineri de Tribunalul Olt, unde inculpatul a contestat decizia Judecătoriei Slatina, care judecă dosarul şi care a prelungit măsura controlului judiciar.

„În baza art. 206 din NCPP respinge contestaţia formulată de contestatorul inculpat NEDELEA CONSTANTIN, împotriva încheierii nr. 34/25.04.2016 pronunţată în dosarul 3528/311/2015/a12 al Judecătoriei Slatina, ca nefondată. În baza art. 275 alin.2 NCPP obligă contestatorul la plata sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare statului”, se arată în hotărârea Tribunalului.

Decizia instanţei este definitivă, luându-i fostului primar al Scorniceştiului orice speranţă de a scăpa de măsura preventivă luată împotriva sa, lucru care îl pune într-o lumină extrem de nefavorabilă faţă de alegătorii cărora le cere votul pentru un nou mandat de primar.

Constantin Nedelea a fost trimis în judecată în urmă cu un an, fiind acuzat de abuz în serviciu şi delapidare, infracţiuni care ar fi fost săvârşite în perioada în care a deţinut funcţia de primar al oraşului Scorniceşti.

„În perioada ianuarie – mai 2012, inculpatul Nedelea Constantin, în calitate de primar al oraşului Scorniceşti, judeţul Olt, a achiziţionat pentru Primăria oraşului Scorniceşti şi a dispus în mod nejustificat consumarea de carburant (benzină şi motorină) în valoare de 29.909,48 lei, fără a întocmi documente de consum, folosind o parte din acest carburant în interes propriu, iar în perioada 2009-2012 a angajat, pe perioadă determinată, un număr de nouă salariaţi cu încălcarea prevederilor OUG nr. 34/2009, în baza unor contracte individuale de muncă semnate numai de inculpat în calitate de angajator, fără viza persoanelor însărcinate din cadrul Biroului Resurse Umane”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Fostul primar nu şi-a recunoscut în faţa organelor de cercetare penală vinovăţia faţă de nici una dintre acuzaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here