Spitalul Slatina dă o palmă DSP şi Ministerului Sănătăţii în scandalul dezinfectanţilor

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina dă o palmă atât Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, cât şi Ministerului Sănătăţii în scandallul dezinfectanţilor, după ce ministerul a publicat pe site-ul propriu lista unor unităţi sanitare care în data de 12 mai şi-au suspendat programul normal al intervenţiilor chirurgicale, printre acestea numărându-se şi spitalul slătinean. Conducerea acestuia spune că, spre deosebire de celelalte spitale, la Slatina programul operaţiilor a fost reluat în aceeaşi zi, după ce unitatea sanitară slătineană a primit substanţe dezinfectante de la alţi furnizori.

Potrivit comunicatului de presă al Ministerului Sănătăţii, din cele 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti, „situaţia în care se efectuează intervenţii chirurgicale doar în regim de urgenţă se întâlneşte doar în cinci unităţi sanitare: Spitalul Judeţean Slatina, Spitalul Judeţean Craiova, Spitalul de Pediatrie Galaţi, Spitalul Judeţean Alexandria şi Institutul de Pneumologie «Marius Nasta» Bucureşti”. Anunţul era făcut în contextul scandalului Hexi Pharma, firma care a furniza spitalelor din România substanţe dezinfectante diluate şi de 10 ori, utilizarea acestora fiind oprită. Or, potrivit reprezentanţilor Spitalului Slatina, aici intervenţiile chirurgicale au avut loc doar în situaţii de urgenţă doar câteva ore, activitatea normală a operaţiilor fiind reluată în aceeaşi zi.

„Referitor la publicarea pe site-ul Ministerului Sănătăţii a anunţului conform căruia în  mai multe unităţi sanitare din ţară, printre care şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, s-au suspendat intervenţiile chirurgicale programate facem precizarea că această situaţie a avut numai un caracter temporar fiind rezolvată în după-amiaza zilei de 15.05.2016, prin intrarea în stocul unităţii a dezinfectatnte şi antiseptice comandate de la alţi furnizori. astfel încât după ora 16.00 programul operator s-a putut desfăşura în mod normal atât pentru urgenţe, cât şi în cazul intervenţiilor programate”, se arată într-un comunicat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Unitatea sanitară i-a anunţat, de altfel, pe reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt încă din data de 12.05.2016 cu privire la remedierea deficitului de stoc şi reluarea programului operator, se mai arată în comunicat.

Se pare însă că DSP u a anunţat, la rândul ei, Ministerul Sănătăţii asupra situaţiei de la spitalul slătinean, astfel că ministerul nu a actualizat, la rândul său, informaţiile de pe site-ul propriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here