FOTO Bursa de peşte de la Corabia a devenit funcţională. Investiţia, realizată cu fonduri europene

Începând de vineri, mult aşteptata Bursă de peşte de la Corabia a devenit funcţională. Pescarii din zonă au, astfel, un loc special amenajat şi dotat cu tot ce trebuie pentru a-şi vinde peştele fără teamă că vor încălca legea.

Locul este destinat depozitării şi primei vânzări a peştelui şi a produselor de acvacultură, dotat şi utilat conform normelor sanitare veterinare în vigoare. Bursa nu a fost inaugurată de autorităţi cu surle şi trâmbiţe, chiar dacă luna viitoare vor fi organizate alegeri locale.

Bursa se află amenajată lângă Piaţa agroalimentară a oraşului, pe locul unei foste parcări auto.

„Este un spaţiu unde se depozitează peşte şi se vinde peşte în mod civilizat şi sperăm că, în viitor, tot aici va exista şi posibilitatea să se şi proceseze peştele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean.

Autorităţile din Corabia speră că, în viitorul apropiat, de la Bursa locală de peşte se vor aproviziona atât marile magazine, cât şi restaurantele din judeţele vecine, în primul rând datorită preţurilor avantajoase specifice primei vânzări, cât şi calităţii mărfii.

Investiţia a fost realizată cu fonduri europene, costând aproape 600.000 de euro, Bursa fiind administrată de un angajat al primăriei.

bursa peste 2

bursa peste 3

bursa peste 4

bursa peste 5

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here