Primarul din Izvoarele, repus în funcţie de instanţă în dosarul în care e cercetat pentru abuz

Pus sub interdicţie de a mai exercita funcţia de primar în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu de Parchetul de pe lângă judecătoria Slatina, Florian Constantin, primarul comunei Izvoarele, a fost repus în funcţie de judecători.

Decizia a fost pronunţată joi de magistraţii Judecătoriei Slatina, unde Florian Constantin a contestat ordonanţa procurorilor. Judecătorii au admis numai în parte contestaţia, acesta rămânând sub control judiciar.

„Admite in parte plângerea formulată de petentul Constantin Florian, împotriva ordonanţei Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt emise la data de 25.04.2016 în dosarul nr. 579/P/2015 prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar. Inlătură obligaţia de a nu exercita funcţia de primar al comunei Izvoarele, jud. Olt, în desfăşurarea careia a săvârşit fapta penală din prezenta cauză dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt în sarcina inculpatului Constantin Florian. Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei nr. 579/P/2015 din data de 25.04. 2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt”, se arată în încheierea Judecătoriei Slatina. Decizia este definitivă.

Primarul comunei Izvoarele rămăsese fără funcţie după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt l-a pus, luna trecută, sub control judiciar într-un dosar în care este cercetat pentru abuz în serviciu.

„Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus, prin ordonanţa din data de 25.04.2016, luarea măsurii controlului judiciar faţă de primarul comunei Izvoarele, jud. Olt, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, asimilată infracţiunilor de corupţie prev. de art. 132din Lg. nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.p. , pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 25.04.2016, până la data de 23.06.2016”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Totodată, pe timpul cât se află sub control judiciar, în sarcina edilului inculpat s-a instituit, printre alte obligaţii, şi aceea de a nu mai exercita funcţia de primar al comunei Izvoarele, în desfăşurarea căreia a săvârşit fapta penală din prezenta cauză, măsură desfiinţată, joi, de judecătorii slătineni.

Procurorii au reţinut că, la data de 19.08.2013, în calitate de primar, Florian Constantin a angajat patrimonial comuna Izvoarele printr-un contract de împrumut ce a fost încheiat cu încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, referitoare la condiţiile de contractare a împrumuturilor interne, pentru realizarea de investiţii publice de interes local.

„Prin activitatea desfăşurată, inculpatul C.F. a obţinut nelegal fonduri pentru finanţarea lucrării de construcţii vizând proiectul «Campus Şcolar la Şcoala de Arte şi Meserii Izvoarele, judeţul Olt», creând astfel o pagubă în patrimoniul comunei Izvoarele, în cuantum de 216. 002,92 lei”, susţin procurorii.

Cercetat în acest dosar este şi omul de afaceri Sorin Alexandru Păduraru, patronul SC Condor Păduraru SRL, firma care a împrumutat, nelegal, Primăria Izvoarele cu banii pentru realizarea unui proiect realizat de aceeaşi societate. În sarcina lui Sorin Păduraru procurorii au reţinut că s-ar face vinovat de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu. Acesta a fost pus, şi el, sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here