„Eu vreau mai mult, eu pot mai mult”, un proiect pentru interesele primarului din Grădinari

Foto: gds.ro

Proiectul „Eu vreau mai mult, eu pot mai mult”, derulat în perioada 2014 – 2015 de Şcoala Grădinari în parteneriat cu primăria comunei, cu finanţare europeană, ar fi trebuit să dea o a doua şansă unor oameni din grupuri vulnerabile, cei mai mulţi cetăţeni de etnie rromă care au părăsit timpuriu sistemul educaţional, să îşi continue şi să îşi completeze studiile. Ei bine, proiectul, precum altele finanţate din fonduri publice, a fost doar un pretext pentru primarul comunei, Mihai Ioana, şi pentru directoarei şcolii, Adriana manolache, de a-şi băga nişte bani în buzunar, potrivit publicaţiei Realitatea Oltului.

Proiectul, implementat în aprilie 2014 – septembrie 2015, a fost cofinanţat din Fondul Social prin Program Operaţional Naţional Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU. Beneficiarii acestui program ar fi trebuit să fie 110 persoane din grupuri vulnerabile care au abandonat sau au părăsit timpuriu şcoala, în special persoane de etnie romă. Proiectul a vizat atingerea a două niveluri, cel de clasă primară şi cel de clasa gimnazială și trebuia să dureze 14 luni. În cadrul acestuia, cei care renunțau la ocupațiile zilnice și mergeau la școală pentru a învăța să scrie și să citească sau să-și completeze studiile primare ar fi trebuit să beneficieze, printre altele, de o masă caldă, dar și de o bursă de 800 lei/persoană, conform unor declaraţii din 2014 ale primarului din Grădinari, Mihai Ioana.

„Am aflat că, la verificările făcute de cei de la Unitatea de Implementare a Fondurilor Europene, au fost aduși doar câțiva cursanți care, culmea, erau apropiați ai primarului și primiseră și banii prevăzuți în proiect, dar şi hrană. Restul cursanților nu au primit nimic. Nu tu bani, nu tu masă. Cât despre cursuri, nu prea și-a dat nimeni interesul ca oamenii să învețe ceva. Ce interes aveau, altul decât să pună mâna pe bani?”, scrie Realitatea Oltului.

Cei mai mulți bani care erau destinaţi cursanţilor au ajunss în buzunarul primarului și în cele ale apropiaților săi, unii dintre ei cadre didactice, printre acestea numărându-se directoare şcolii, Adriana Manolache, susţin jurnaliştii de la publicaţia citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here