VIDEO/Autorităţile din Slatina au inaugurat, joi, cea de-a XXII-a ediţie a Expo Flora

Primarul interimar al Slatinei, Emil Popa, şi câţiva dintre consilierii locali au inaugurat, joi, cea de-a XXII-a ediţie a expoziţiei de flori Expo Flora, organizată, în perioada 19 – 22 mai, pe esplanada din centrul oraşului.

Oficialităţile au dat startul expoziţiei printr-un tur al acesteia, dialogând cu expozanţii. Primarul interimar Emil Popa a fost însoţit de mai mulţi angajaţi ai primăriei şi de consilierii Andrei Iordache, Ilie Hău, Gheorghe Floricică, Florin Bît, Mircea Dogaru, Cosmin Ciorei, Maria Cristina Tomireanu, Gigi Vîlceleanu, Mihaela Stana etc.

„Sunt prezenţi în jur de 60 de agenţi economici. O parte din ei sunt încă pe drum, încă nu au sosit, dar au oprite lourile unde îşi vor expune produsele. Cei mai mulţi dintre ei provin din afara judeţului Olt. Vorbim de o manifestare dedicată iubitorilor de flori, dar sunt şi o serie de alte firme care comercializează şi alte produse mai mult sau mai puţin conexe acestei activităţi”, a declarat, la deschidere, purtătorul de cuvânt al primăriei, Mugurel Manea.

Preţurile florilor variază de la doi lei la câteva zeci de lei, în funcţie de specii. Cert este că ele nu s-au mărit în comparaţie cu anii trecuţi. „Avem muşcate, petunii curgătoare, crăiţe şi altele. Preţurile sunt de producător, deci la prima mână. Preţuri care erau şi acum cinci ani, vă pot spune că nu s-au schimbat”, a spus un comerciant din Slatina.

Clienţii nu lipsesc nici ei, chiar dacă nu s-au îngrămădit în prima zi să cumpere, mulţi aşteptând, poate, ca zilele următoare comercianţii să mai lase din preţuri. „Vin în fiecare an aici şi cumpăr câte ceva. Acum am cumpărat o ulcică, dar cumpăr şi flori. Preţurile sunt acceptabile şi flori sunt foarte multe, avem de unde alege”, a afirmat o slătineancă.

Nu au ratat ocazia de a-şi vinde marfa nici comercianţii de obiecte de artizanat, jucării şi produse meşteşugăreşti.

Pentru a-şi putea expune marfa, comercianţii au plătit primăriei 12 lei pentru autorizare şi 2 lei pe zi pentru fiecare metru pătrat ocupat.

Expoziţia va dura până duminică, 22 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here