FOTO/VIDEO Sute de elevi din Slatina au alergat pentru Violeta, colega lor bolnavă de cancer 

Circa 400 de elevi şi părinţi din Slatina au participat, duminică, la un cros umanitar organizat de Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” pentru strângere de fonduri care s-o ajute pe Violeta Vlad, în vârstă de 13 ani, care suferă de cancer şi care are nevoie de bani pentru a se tratata în spitale din străinătate. Acţiunea a fost o reuşită.

Intitulat Sprintul umanitar „Să alergăm pentru Violeta!”, crosul a avut loc duminică după-amiază pe bulevardul A.I. Cuz, între fostul magazin Oltul și Fântâna Speranţei. Pe acest segment au alergat, dus-întors, elevi între 8 şi 18 ani, dar şi părinţi.

cros1

Au existat, evident, şi câştigători, organizatorii primind medalii şi diplome, însă diplome de participare au primit toţi participanţii. Pentru reuşita evenimentului au pus umărul mai multe cadre didactice de la „Nicolae Titulescu”, în frunte cu directoarea instituţiei, Adina Gruia.

cros2

„Manifestarea de duminică face parte dintr-un proiect umanitar intitulat „O şansă pentru Violeta”, este dedicat elevei noastre Vlad Violeta, de 13 ani, care este bolnavă de cancer. Colegii ei de la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” s-au mobilizat pentru a o ajuta să-şi plătească tratamentul foarte, foarte costisitor la o clinică din Italia. În România nu i s-a mai dat nici o şansă şi atunci a fost de datoria noastră să fim alături de ea, s-o ajutăm să meargă mai departe şi să lupte cu această boală. Eu mi-aş dori ca cât mai multe persoane să ne urmeze exemplul. Faptul că atât de mulţi elevi sunt alături de mine este o dovadă că tinerii vor urma exemplul nostru, al adulţilor şi putem să facem schimbări mari”, a declarat profesoara Ortansa Franţescu, coordonatorul proiectului, care nu se află la prima acţiune umanitară de acest fel.

De asemenea, în perioada 21 – 22 mai, cei care se ocupă de acest proiect au organizat, pe Esplanadă, un stand cu produse artizanale cu vânzare.

cros3

Sâmbătă seara, în aceeaşi locaţie, elevii de la „Nicolae Titulescu” au desfăşurat un flashmob. Au fost şi altfel de acţiuni. De pildă, un proprietar de porumbei de rasă a lăsat pe copii să pozeze cu gingaşele păsări contra unei donaţii în bani.

cros4

La acţiunile de duminică organizatorii au reuşit să strângă aproape 80 de milioane de lei vechi, bani care vor ajunge la familia fetei. Cei care o pot ajuta pe Violeta pot dona orice sumă de bani în contul RO37BTRLRONCRT0284328301, deschis pe numele Vlad Gina Mihaela la Banca Transilvania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here