Păduchi la şcoală: Peste 140 de elevi din Olt, găsiţi cu paraziţi în păr după vacanţa de Paşte

Cele mai multe cazuri din cele peste 350 de afecţiuni depistate de cadrele medicale la elevii olteni după vacanţa de Paşte a fost cele de pediculoză (prezenţa păduchilor).

Acest lucru se arată într-o informarea publică a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, care a dat publicităţii rezultatele traijului epidemiologic efectuat în şcoli după vacanţă.

„În urma triajului epidemiologic efectuat după vacanţa din cursul lunii aprilie pentru unităţile de învăţământ preşcolar şi primar din judeţul Olt, au fost examinaţi un număr de 32.371 preşcolari şi elevi, ocazie cu care au fost depistate un număr de 355 cazuri, după cum urmează: 144 cazuri de pediculoză, 123 cazuri cu angine, 19 cazuri cu micoze, 10 cazuri cu varicela şi 59 alte boli infectioase”, se arată în informarea DSP.

După prelucrare, din cele 144 cazuri de pediculoză, la recontrolul efectuat la şapte zile de la depistare, au rămas în evidenţă doar 14 cazuri, acestea urmând a fi rezolvate ulterior, mai spun reprezentanţii DSP.

Infestarea cu aceşti paraziţi este favorizată de neglijarea regulilor minime de igienă individuală, apreciază specialiştii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here