Preşedinţii birourilor secţiilor de votare din Olt vor fi traşi la sorţi luni, 23 mai

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că în zilele de 23, 24 și 25 mai 2016 vor avea loc tragerile la sorți computerizate prin care vor fi desemnaţi președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora, informează OLT-ALERT. În cazul birourilor electorale din cadrul Biroului Electoral Judeţean Olt tragerea la sorţi va avea loc luni, 23 mai.

Potrivit legislației electorale în vigoare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia sunt desemnaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă, în ședință publică, anunţată cu 48 de ore înainte, prin tragere la sorţi computerizată, organizată la nivel judeţean sau al municipiului Bucureşti, cel mai târziu cu 10 zile înaintea datei alegerilor locale, se arată într-un comunicat de presă al AEP. Preşedinţii şi locţiitorii vor fi desemnaţi dintre persoanele înscrise în corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite.

Tragerile la sorți computerizate vor avea loc în prezența preşedinţilor birourilor electorale de circumscripţie, iar rezultatele acestora vor fi aduse la cunoştinţă publică prin afişare pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, respectiv la sediile birourilor electorale de circumscripţie şi pe site-urile acestora.

Preşedinţii birourilor electorale ale secțiilor de votare din subordinea Biroului Electoral Judeţean Olt vor fi traşi la sorţi luni, 23 mai.

Corpul experților electorali este o evidenţă permanentă a persoanelor care pot deveni preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de către AEP. Prevederile privind corpul experților electorali au fost introduse prin Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente și se aplică și la alegerile locale din 5 iunie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here