Angajatul de la Înmatriculări Auto Olt şi Marius Curt, închisoare cu executare

Angajatul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt, Gabriel Micli, şi Marius Curt din Slatina au fost condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul în care au fost judecaţi de înmatricularea fictivă a unui autoturism furat.

Decizia a fost luată, spre finele săptămânii trecute, de magistraţii Judecătoriei Slatina, care au respins ca nefondată cererea formulată de către inculpatul Marius Curt de constatare a nulităţii absolute a interceptărilor telefonice transcrise şi ataşate la dosarul cauzei şi de excludere a probelor obţinute prin metoda specială a supravegherii tehnice. Au fost respinse şi cererile de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru care inculpaţii au fost trimişi în judecată, formulate de cei doi.

Gabriel Micli a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, la doi ani şi patru luni de închisoare pentru fraudă informatică şi la un an şi două luni de închisoare pentru fals informatic. Prin contopirea pedepselor, el a rămas să execute pedeapsa cea mai grea, de trei ani, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv un an şi două luni. „În total, va executa 4 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie”, se arată în decizia judecătorilor.

Aceleaşi pedepse le-a primit şi Marius Curt. Ambilor li se interzice mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Gabriel Micli, angajat al SPCRPCÎV Olt, a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fraudă informatică şi fals informatic, iar Marius Curt pentru instigare la cele trei infracţiuni într-un dosar în care cei doi sunt acuzaţi de înmatricularea fictivă a unui autoturism furat în Italia, înmatricularea făcându-se pe numele unei alte persoane nevinovate.

„În fapt s-a reţinut că la data de 28.11.2014, inculpatul M.G., în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de analist programator, în cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Olt, având drept responsabilitate introducerea datelor în sistemul informatic, în vederea înmatriculării vehiculelor, şi-a depăşit aceste îndatoriri, prin faptul că, abuzând de atribuţiile de serviciu, a introdus date informatice într-un sistem informatic, fără drept, întrucât datele erau fictive, neavând un suport al documentelor care să le susţină (inexistenţa unui dosar). Acest fapt care a condus la înmatricularea unui autoturism, marca Mercedes SL 350, semnalat ca fiind sustras de pe teritoriul altui stat, iar prin această acţiune de înşelare a sistemului procedural de înmatriculare s-a produs atât un avantaj material beneficiarului înmatriculării inculpatul C.M., cât şi o pagubă statului, prin eludarea plăţii taxelor aferente înmatriculării unui vehicul”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

În afară de informaţiile false furnizate celui de la Înmatriculări, Curt i-a livrat angajatului SPCRPCÎV Olt şi un act de identitate al unei alte persoane pe numele căreia s-a efectuat înmatricularea, fără ca aceasta să-şi dea acceptul ori să aibă cunoştinţă că i-a fost folosit respectivul document, mai spun procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here