FOTO/VIDEO CNV „Nicolae Titulescu” Slatina a sărbătorit 18 ani de Step by Step

Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” a sărbătorit, joi, 18 ani de la înfiinţarea primei clase de Step by Step. Evenimentul a fost marcat printr-o expoziţie de imagini din activităţile derulate de-a lungul timpului de clasele alternative de educaţie şi printr-un spectacol susţinut de elevi.

Prima clasă Step by Step a fost înfiinţată în 1998 la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” şi de atunci numărul de cereri din partea părinţilor a crescut mereu. Despre acest parcurs a vorbit pentru OLT-ALERT, într-o înregistrare video, unul dintre dascălii dedicaţi acestui tip de învăţământ, Nicolae Sulger, care este şi director adjunct al colegiului.

„La şcoala s-a desfăşurat joi o activitate a comisiei metodice a învăţătorilor de alternativa de învăţământ Step by Step şi este o activitate deosebită pentru că în acest an şcolar împlinim 18 ani de alternativă educaţională Step by Step. Adică, suntem „majori”. Aşadar, cadrele didactice de la clasele alternative educaţionale au înjghebat o activitate deosebită, o expoziţie, imagini din activitate lor şi încheiem cu un spectacol, un program artistic care pune în abilităţile căpătate de copii în aceste activităţi. În Slatina astfel de clase educaţionale nu mai există, noi am început în anul şcolar 1998-1999, dar în judeţ mai sunt. În Caracal astfel de clase există la Colegiul Ioniţă Asan şi la Şcoala „Nicolae Titulescu”. La noi există cinci astfel de clase, adică una pe serie”, a declarat Nicolae Sulger.

Începând din anul şcolar 2015-2016, una dintre clase funcţionează, pentru că au fost multe cereri ale părnţilor pentru înscrierea copiilor lor în acest sistem educaţional, cu un număr de copii peste cel prevăzut de lege, cu acordul Inspectoratului Şcolar Judeţean, evident.

„În ultimul timp am fost nevoiţi chiar să cerem aprobare pentru funcţionarea claselor supra-numerice, adică peste numărul de locuri prevăzut de lege. Avem la clasa pregătitoare Step by Step acum 28 d elevi. Legea spune 25, dar cu acordul Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru a satisface solicitările părinţilor, avem 28 de elevi”, a mai spus Nicolae Sulger.

Pentru marcarea evenimentului, copiii din clasele Step by Step au pregătir, prin grija şi sub îndrumarea dascălilor lor, un spectacol artistic de zile mari în cadrul căruia s-au derular scene de teatru, momente de dan şi piese folclorice care au atras ropote de aplauze din partea părinţilor şi cadrelor didcatice care au umplut până la refuz sala de festivităţi a colegiului.


spectacol titulescu1

spectacol titulescu

public titulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here