VIDEO / MAI, campanie de informare: TU VOTEZI, MAI TE INFORMEAZĂ

În contextul organizării alegerilor locale din acest an, MAI desfăşoară o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la principalele prevederi legale referitoare la exercitarea dreptului de vot.

Prin intermediul acestei campanii, alegătorii primesc recomandări utile în raport cu procesul electoral: să deţină documente de identitate valabile, să nu accepte mita electorală şi să respecte confidenţialitatea votului.

În cadrul campaniei au fost realizate mai multe tipuri de materiale şi au fost alese modalităţi de promovare multiple pentru a atinge categorii de public-ţintă cât mai diverse.

„Şi la nivelul judeţului Olt au fost amplasate în locuri aglomerate, în sediile unor instituţii publice cu aflux mare de cetăţeni, precum şi la intrarea în secţiile de votare 400 de afişe, format A2, cu mesajul campaniei de informare. De asemenea, au fost realizate trei spoturi video şi trei audio care în baza deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2016 vor putea fi inserate de către radiodifuzori la finalul calupurilor de spoturi publicitare electorale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Spoturile MAI vor fi difuzate şi prin intermediul plasmelor care sunt amplasate în locuri publice din marile oraşe, în mijloacele de transport în comun sau în staţiile de metrou.

Totodată, pe pagina oficială de Internet a MAI, a fost creată o secţiune dedicată alegerilor care conţine principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravenţiile ce pot fi constatate de angajaţii MAI şi infracţiunile prevăzute de Codul Penal, precum şi link-uri către deciziile Biroului Electoral Central şi ale Autorităţii Electorale Permanente.

Vizitatorii site-ului MAI pot descărca, de asemenea, afişul şi spoturile realizate în cadrul campaniei de informare.

Având în vedere rolul esenţial pe care mediul online îl are în informarea alegătorilor, campania MAI include o componentă de informare specială şi pe contul de Facebook.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here