Oamenii lui Tăriceanu dintr-o comună din Olt ştiu cine votează cu PNL. Atac virulent la demnitate

Organizaţia locală ALDE din Bălteni a postat recent, pe contul său de Facebook, un mesaj cu extrem de dure accente defăimătoare la adresa PNL, dar şi la adresa… cretinilor.

Oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu din localitatea olteană Bălteni se folosesc de mijloace cu puternice accente injurioase la adresa Partidului Naţional Liberal. Ei au postat pe contul organizaţiei locale a ALDE un banner pe care stă scris, galben pe albastru (culorile siglei PNL), „Cretinii votează PNL. Eşti cretin?”.

Acest fel de comunicare este amendat de Legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, care, la articolul 65, alin. 5, arată că „în campania electorală se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu sau a mesajelor de incitare la ură şi intoleranţă. În sensul prezentei legi, prin discurs care instigă la ură şi la discriminare se înţelege atât discursul, cât şi mesajele de propagandă electorală exprimate în formă scrisă sau prin viu grai care incită, promovează sau justifică ura rasială, xenofobia, antisemitismul, alte forme de ură bazate pe intoleranţă sau orice altă formă de discriminare prevăzută la art. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată”.

De asemenea, Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare stipulează, la art. 2, că „potrivit prezentei ordonanţe, prin discriminare se înţelege orice deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă, pe baza de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenenţă la o categorie defavorizată, precum şi orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social şi cultural sau în orice alte domenii ale vieţii publice”.

Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, cretin înseamnă „persoană care suferă de cretinism”, iar termenul cretinism semnifică o „boală determinată de insuficienţă tiroidiană, manifestată prin înapoiere mintală și prin tulburări de dezvoltare fizică”. 

alde balteni

În dezacord cu astfel de postări, conducerea ALDE Bălteni ţine să reliefeze, într-un alt mesaj postat, că „toată activitatea acestui cont va fi una corecta si încadrata in normele campaniei electorale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here