Elevii de la Colegiu „Radu Greceanu” Slatina, primii pe judeţ la primul ajutor

Filiala de Cruce Rosie Olt a organizat marţi, în sala de sport a Colegiului National „Radu Greceanu” Slatina, o noua editie a concursului de sănătate şi prim ajutor „Sanitarii pricepuţi”, etapa judeţeană, pentru echipaje de liceu, concurs cuprins în calendarul activităţilor educative ale Ministerului Educaţiei. Locul I a fost obţinut de echipajul Colegiul „Radu Greceanu”, care s-a calificat, astfel, pentru etapa naţională.

La concurs au participat şase echipaje, cu câte şase membri componenţi, care au susţinut o probă teoretică, cu întrebări din istoricul Crucii Roşii si tehnici de prim ajutor, şi o probă practică, prin intervenţie contra cronomentru în focare cu câte două victime fiecare.

„Experienţa echipajului de la Colegiul Naţional «Radu Greceanu» şi faptul că membrii acestuia au participat anterior la o fază naţională a aceluiaşi concurs l-a plasat pe primul loc încă o dată, cu o demonstraţie foarte bună de intervenţie în caz de accident cu victime multiple şi l-a calificat din nou la etapa naţională a concursului”, a declarat şefa Crucii Roşii – Filiala Olt, Simona Capizisu.Pe locul al II-lea s-a plasat echipajul Colegiului Naţional „Ion Minulescu”, iar pe locul al III-lea Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” Caracal, cu echipaje foarte bine pregătite de către profesorii de biologie.

Jurizarea a fost realizată de către medici voluntari şi formatori de prim ajutor ai Crucii Roşii Olt, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, SMURD Olt şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Toate echipajele au fost premiate prin implicarea unor sponsori şi din eforturi proprii ale Filialei de Cruce Roşie Olt.„Necesitatea cunoaşterii măsurilor de prim ajutor de bază este evidentă în orice situaţie şi la orice loc de muncă, timpul până la sosirea serviciilor de urgenţă fiind crucial în păstrarea şanselor la viaţă ale victimelor”, a mai precizat şefa Crucii Roşii Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here