FOTO/VIDEO Slatina, „invadată” de copii: Concursuri, spectacole şi porţi deschise la instituţii de 1 Iunie

Primăria Slatina a organizat, miercuri, de Ziua Internaţională a Copilului, mai multe concursuri dotate cu premii şi spectacole pentru cei mici pe aproape toată durata zilei, manifestările derulându-se pe esplanada din centrul oraşului, „invadată” de copii de toate vârstele.

Printre concursurile organizate de primăriea s-au numărat cele de cross, desene pe asfalt, desene pe hârtie, alergare în saci, aruncare la coș de baschet, face painting (pictură pe față), streetball şi puzzle.

ziua copilului1

De asemenea, după mai multe amânări din cauza condiţiilor atmosferice defavorabile, primăria a organizat concursul «Comoara din parc – Iepurașul te premiază, în cadrul căruia copiii participanți au cautat cu înfrigurare cele peste 100 de ouă ascunse de organizatori în vegetaţia din parcul de lângă esplanadă (Expo Parc).

ziua copilului0

N-au lipsit specracolele în care şi-au dat concursul cei mai talentaţi copii în muzică şi dans din cadrul instituţiilor de profil din Slatina, precum Şcoala de Arte sau Palatul Copiilor.

ziua copilului2

 

De la asemenea manifestări nu avea cum să lipsească Corul „Voces Primavera”, care a susţinut, la rândul său, un frumos concert în faţa copiilor şi părinţilor prezenţi.

Mai multe instituţii ale Ministerului Afacerilor Interne, precum Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean sau Jandarmeria Olt, au primit sute de copii în cadrul Zilei Porţilor Deschise. Cei mici au primit, curioşi, informaţii despre dotările şi misiunile pompierilor, poliţiştilor şi jandarmilor.

ziua copilului foto 1

Copiii au atins şi probat echipamentele şi materialele folosite de aceştia în misiuni. Pe placul celor mici s-au aflat, cu precădere, autospecialele de intervenţie şi câinii de serviciu care-i însoțesc pe jandarmi şi poliţişti în misiunile specifice.

ziua copilului foto 3

La unele instituţii micii vizitatori au fost serviți cu dulciuri și răcoritoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here