Contribuabilii care nu mai au scutire la TVA trebuie să depună la Fisc declaraţii până pe 10 iunie

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt reaminteşte că, până vineri, 10 iunie inclusiv, trebuie depuse la organul fiscal competent, după caz, urmatoarele formulare:

– Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică, formular 010. Se depune de către persoanele juridice care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire. Se depune si de către persoanele juridice înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316, cu perioadă fiscală luna calendaristică, care solicită prin opţiune scoaterea de la TVA.

Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane fizice române și străine care dețin cod numeric personal, formular 020. Se depune de persoanele fizice, altele decât persoanele fizice române care desfăsoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăsirii plafonului legal de scutire. Se depune si de către persoanele fizice înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316, cu perioadă fiscală luna calendaristică, care solicită prin opţiune scoaterea de la TVA.

Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, formular 070. Se depune de către persoanele fizice care desfăsoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăsirii plafonului legal de scutire. Se depune si de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316, cu perioadă fiscală luna calendaristică, care solicită prin opţiune scoaterea de la TVA.

Sursa: Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here