O terasă prinde contur în centrul Slatinei, stricând designul ambiental. Primăria tace complice

Încă o terasă prinde contur în aceste zile în centrul Slatinei, construcţia aflându-se lipită de centrul comercial Winmarkt (fostul magazin Oltul), lângă marketul Carrefour. Este cel mai nepotrivit loc pentru o asemenea afacere, atât din motive arhitecturale, cât şi de circulaţie.

Construcţia este din lemn şi se întinde pe aproape toată lăţimea largului trotuar cuprins între imobilul fostului magazin Oltul şi parcarea auto din faţa acestuia, lăsând circulaţiei pietonale un spaţiu foarte restrâns, de circa doar un metru.

terasa oltul1

Dincolo de acest neajuns, construcţia din lemn atentează binişor la designul arhitectural al zonei, de care primăria trebuia să ţină cont atunci când a eliberat autorizaţia de construire. În ce condiţii documentul a fost eliberat nu ştim, pentru că, interpelat pe acest subiect, viceprimarul oraşului, Cristian Bircea, care răspunde de serviciul de urbanism al municipiului, a încercat (şi a reuşit) subtil să scape de noi.

„Nu ştiu a cui este terasa şi nu ştiu cine a dat autorizaţie de construire. A dat-o careva de la noi, evident. Mă interesez şi vă sun”, a spus, la telefon, viceprimarul Slatinei.

Edilul nu ne-a mai contactat. Nici nu prea putea s-o facă, pentru că o păsărică (mică) ne-a ciripit că autorizaţia a fost solicitată de o firmă cu înalte pile la primărie. No comment!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here