„Lacto-vegetarianul” din Slatina, PRĂDAT de hoţi. O adevărată avere a dispărut cu tot cu seif

Cunoscutul local „Lacto-vegetarian” din Slatina a fost prădat de hoţi la începutul acestei luni, când din restaurant a dispărut un seif care conţinea o adevărată avere: 1,5 miliarde lei vechi lei, zeci de mii de euro şi dolari, dar şi mai multe bijuterii din aur şi argint. Poliţiştii au reţinut, miercuri, mai multe persoane suspecte de la care au recuperat o parte din banii şi bunurile furate.

Furtul a avut loc în noaptea de 1 spre 2 iunie, când,  prin forțarea uşii de acces, hoţii au pătruns în localul de pe strada Nicolae Titulescu, de unde au sustras un seif metalic, în interiorul căruia se aflau 150.000 de lei, 80.000 de euro, 10.000 dolari şi mai multe bijuterii din aur şi argint.

„La data de 08.06.2016, în urma investigaţiilor efectuate, polițiștii Poliției municipiului Slatina au identificat 5 tineri, cu vârte cuprinse între 16 și 21 ani, din municipiul Slatina, bănuiți de comiterea unui furt. Aceștia sunt bănuiți că, în noaptea de 01/02.06.2016, prin forțarea uşii de acces, ar fi pătruns într-o societate comercială, cu profil alimentar, din municipiul Slatina, de unde au sustras un seif metalic, în interiorul căruia se aflau 150.000 lei, 80.000 de euro, 10.000 dolari şi mai multe bijuterii din aur şi argint”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Valuta şi mai multe bijuterii, precum și seiful metalic, au fost recuperate. Din cei 150.000 de lei, însă, doar 5.000 lei au mai putut fi recuperaţi.

Cei în cauză au fost reţinuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de joi, să fie prezentaţi Judecătoriei Slatina cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here