Şmecherii care urâţesc Slatina cu terase construite pe trotuar, cu complicitatea primăriei

Articolul publicat săptămâna trecută în OLT-ALERT cu titlul  „O terasă prinde contur în centrul Slatinei, stricând designul ambiental. Primăria tace complice”, a produs rumori în primăria municipiului-reşedinţă de judeţ. Printre cei cuprinşi de emoţie s-a numărat şi administratorul public al oraşului, Cristian Cismaru. Iată de ce!

Nemulţumirea lui Cristian Cismaru faţă de articolul publicat în OLT-ALERT, în care criticam apariţia unei terase sezoniere în plin centrul municipiului, pe trotuarul care străşuieşte centrul comercial Winmarkt (fostul magazin Oltul), lângă marketul Carrefour, a fost generată de faptul că afacerea care strică design-ul ambiental al zonei aparţine chiar soţiei lui. Autorizaţia de construire a fost solicitată de SC Andcris Pro DD SR, administrată de Carmen Andreea Cismaru, documentul fiind eliberat cu viteza fulgerului de colegii soţului, aşa cum au fost eliberate şi avizele, prevăzute în certificatul de urbanism, de instuţiile care verifică dacă nimic din ceea ce se va construi nu încalcă vreo prevedere legală.

terasa1

Nimeni nu a vrut să bage de seamă faptul că terasa răsărită pe trotuar strică aspectul arhitectrual al zonei şi îngreunează circulaţia pietonală în locul cu pricina. Toată lumea care a pus o semnătură şi ştampila pe documentaţia cu pricina a ţinut însă cont de faptul că soţul patroanei, un produs al tandemului Darius Vâlcov – Minel Prina, se află încă într-un post foarte important de la înălţimea căruia poate spune DA sau NU în domeniul cheltuielilor publice ale municipiului-reşedinţă de judeţ. Acesta a fost şi motivul pentru care actualu viceprimar al Slatinei, Cristian Bircea, s-a făcut că plouă atuncţi când i-am cerut să ne dea amănunte pe acest subiect.

Afacere similară răsărită şi la Poştă

O altă terasă, încă şi mai nepotrivită, a apărut recent pe nepusă masa pe trotuarul din zona Fântâna Speranţei, în locul căruţei din lemn care a dat faliment în comerţul stradal. Structura metalică a chioşului la care se lucrează de zor aparţine firmei Tonka Sport GM SRL, administrată de Ioana Cristina Popa, unic asociat, şi care are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul al îmbrăcămintei în magazine specializate.

terasa2

Faptul că patroana firmei investeşte în construirea chioşcului aproximativ 100.000 lei şi că a fost de acord să plătească obligaţiile neonorate către administraţie de firma care a dat faliment cu căruţa recent dispărută, aşa cum ne-a dezvăluit un angajat al primăriei, nu reprezintă motive suficient de tari ca reprezentanţii administraţiei publice locale să-şi bată joc de cei care le plătesc salariile, dând verde unei afaceri care vine în dezacord cu aspectul arhitectural al zonei şi care „ia faţa” fântânii arteziene în care primăria a băgat sume importante de bani pentru reabilitare şi modernizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here