Cetăţean albanez, amendat de poliţiştii olteni pentru şedere ilegală în România

Un cetăţean albanez de 35 de ani descoperit de poliţiştii de la Imigrări în Slatina a fost amendat de oamenii legii pentru şedere ilegală pe teritoriul României şi a primit decizie de returnare. 

Persoana în cauză a intrat în România în baza paşaportului biometric naţional şi, la expirarea dreptului de şedere, nu a respectat obligaţia de a părăsi România.

„Având în vedere cele constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări au emis cetăţeanului străin o decizie de returnare valabilă 15 zile, termen în care străinul este obligat să părăsească ţara”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Bărbatul a fost şi sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 800 lei,  conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România.

„Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de activităţi pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes pentru respectarea prevederilor legale în domeniu”, a mai precizat ofiţerul de relaţii cu presa al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here