Prietenul liderului PSD Olt, Florin Iordache, rămâne şef al Camerei Deputaţilor

Deputatul de Olt Florin Iordache este încă o dată atins de noroc: după mazilirea lui Valeriu Zgonea, el va rămâne preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor până după alegerile parlamentare din toamnă.

Decizia a fost luată marţi de colegii săi de partid în ședința Comitetului Extraordinar Naţional al PSD, la propunerea preşedintelui Liviu Dragnea, care astfel l-a îndepărtat pe Victor Ponta după ce fostul lider al PSD îşi anunţase candidatura pentru această funcţie, contrar voinţei partidului.

”S-a făcut prea mult tapaj în jurul acestei funcții. Propunerea mea este ca să nu punem pe nimeni la Camera Deputaților, să fie interimar până la parlamentare. Pe oricine aș propune ar însemna că acel om nu poate fi dedicat campaniei electorale care începe de marți. Partidul are nevoie de toți oamenii”, a spus Dragnea, în ședința de marţi a PSD, potrivit unor surse citate de stirpesurse.ro.

Singurul care i s-a opus lui Liviu Dragnea a fost Marian Oprisan, președintele PSD Vrancea care a fost de părere că vorbind de a III-a funcție în stat ar trebui totuși ca partidul să nu prezinte soluții de tip interimar.

După încercarea din 2012 a social-democraţilor olteni de a se opune unei noi candidaturi a lui Florin Iordache în Olt pentru un alt mandat de deputat, Florin Iordache a reintrat în graţiile conducerii PSD Olt. Nu mai departe de săptămâna trecută, preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, s-a declarat prieten cu Iordache. „Să fie clar, Florin Iordache este şi rămâne prietenul meu”, a spus, în conferinţă de presă, Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here