Evaziune fiscală de milioane de lei în Olt. Ce au descoperit inspectorii antifraudă

Inspectorii antifraudă au dat iama din nou, luna trecută, printre agenţii economici din Olt, prilej cu care au descoperit zeci de cazuri de derapaje de la prevederile legale, de cele mai multe ori fiind vorba de evaziune fiscală. Reprezentanţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au aplicat zeci de amenzi contravenţionale de aproape 1,4 miliarde lei vechi, au confiscat sume de bani, bunuri și venituri ilicite în valoare de peste 3,3 milioane de lei, iar acolo unde a fost cazul au sesizat şi organele de cercetare penală.

Inspectorii antifraudă au verificat, luna trecută, în Olt, 40 de operatori economici specializați în achiziții intracomunitare, comercializarea de alcool, produse alimentare (carne și produse din carne, legume și fructe) și nealimentare, alimentație publică (cluburi și baruri), prestări servicii, transporturi și construcții.

Urmare a verificărilor desfășurate, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat încălcări ale legislației pentru care au sesizat organele de urmărire penală și au instituit măsuri asigurătorii asupra unor active patrimoniale în cuantum de 776.143 de lei. De asemenea, inspectorii antifraudă au constatat contravenții pentru sancționarea cărora au dispus aplicarea a 31 de amenzi, în valoare totală de 139.000 de lei, precum și confiscări de sume, bunuri și venituri ilicite, în cuantum de 3.316.968 de lei.

„Încălcarea obligației de fiscalizare a tuturor încasărilor prin intermediul casei de marcat, deţinerea de bunuri sau sume fără acte justificative și încălcarea obligației de întocmire şi utilizare a documentelor contabile pentru toate operaţiunile efectuate reprezintă cele mai frecvente abateri constatate de către inspectorii din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Târgu Jiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGFA, Alexandru Cristea.

Selecția contribuabililor pentru control a fost realizată în urma unor documentări și analize specifice, fiind vizați acei contribuabili care au un risc semnificativ de neconformare, a adăugat reprezentantul DGAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here