Marian Florescu, tun de peste 2,5 milioane lei dat statului. Afaceristul, sub control judiciar

Omul de afaceri slătinean Marian Florescu, cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, a fost pus, săptămâna trecută, sub control judiciar, informează OLT-ALERT. El este acuzat de Fisc că a dat statului un tun de peste 2,5 milioane de lei.

Marian Florescu, patron al firmelor de construcţii SC Alinmar Construct SRL, Mar Construct Transport 2008 SRL şi SC Business New Era Creativ SRL (fostă Marsilva Com SRL) este cercetat, de aproape trei ani, în dosarul penal nr. 396/P/2013, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, însă abia săptămâna trecută s-a luat o măsură concretă împotriva sa, procurorii plasându-l sub control judiciar. Printre alte interdicţii, inculpatul nu are voie să părăsească ţara.

Dosarul a fost întocmit în urma unei plângeri depuse la parchet de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt, care, în cadrul unor inspecţii fiscale, au descoperit la firmele lui Florescu un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei.

Informaţiile au fost confirmate, la cererea OLT-ALERT, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

„Ca urmare a solicitării dvs. adresată acestei unităţi de parchet, vă comunicăm că, în dosarul penal nr. 396/P/2013 aflat pe rolul acestei unităţi de parchet, prin ordonanţa din data de 17.06.2016, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Florescu Marian, pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prev. de art. 9 alin. 1 lit. c şi alin. 3 din Lg. nr. 241/2005 în formă continuată, circumscrisă unui prejudiciu în cuantum de 2 587 921 lei”, se arată în răspunsul oficial al parchetului.

De-a lungul anilor, în jurul afacerilor lui Marian Florescu au apărut mai multe informaţii scandaloase, acesta fiind suspectat că utilizează documente false pentru a câştiga licitaţii de atribuire a unor contracte de lucrări finanţate din fonduri publice. Numai anul acesta el a încercat să câştige trei licitaţii organizate de două primării comunale utilizând scrisori de garanţie false, în toate cazurile fiind vorba de bani europeni, potrivit OLT-ALERT. Este vorba de două licitaţii organizate de Primăria Gostavăţu, una pe Măsura 125, în valoare de peste patru milioane de lei, pentru modernizarea unui drum de exploataţie agricolă, alta pe Măsura 322, în valoare de 3,8 milioane de lei, pentru realizarea unui proiect integrat, cu mai multe obiective, şi de o licitaţie organizată de Primăria Şopârliţa. În documentaţiile cerute de lege, Marian Florescu, care s-a înscris în cursă cu firma Mar Construct Transport 2008 SRL, a introdus scrisori de garanţie financiară care ulterior s-a dovedit că sunt false. Primii care au descoperit că omul de afaceri săvârşeşte o infracţiune au fost membrii comisiei de evaluare a ofertelor de la Gostavăţu.

Ei au cerut precizări de la banca de la care Florescu ar fi obţinut cele două documente de garanţie financiară, ING Bucureşti, iar răspunsul a fost că documentele erau false.

De fapt, banca i-a eliberat lui Marian Florescu o singură scrisoare de garanţie în valoare de 450.000 de lei. Aceasta a fost falsificată, suma iniţială fiind transformată într-o valoare mai mare, respectiv de 1,2 milioane de lei. Prin scanare s-a obţinut un al doilea fals, căruia i s-a dat o valoare mai mare, de două milioane de lei. Falsul cu valoare mai mică a fost depus în documentaţia folosită la licitaţia pe Măsura 125, iar celălalt a fost utilizat la licitaţia pe Măsura 322.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here