Canicula pune pe jar autorităţile din Olt. Ce măsuri s-au luat pentru protejarea populaţiei

În urma instituirii codului galben de caniculă şi disconfort termic accentuat, autorităţile din Olt au dispus ca, de miercuri, 22 iunie, în toate localităţile urbane din judeţ să fie activate punctele de acordare a primului ajutor şi de distribuire a apei potabile, informează OLT-ALERT.

Pe întreaga perioadă de caniculă, la sediile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Slatina, Caracal și Scornicești vor funcționa puncte de prim ajutor și distribuire a apei potabile, a anunţat căpitan Cornel Gogolan, înlocuitorul purtătorului de cuvânt al ISU Olt.

În municipiul Slatina punctele de prim ajutor funcţionează în zona Fântânei Speranţei şi la Zahana, iar punctele de distribuire a apei potabile se găsesc la sediul ISU Olt, Prefecturii şi Consiliul Județean.

La Caracal primul ajutor și distribuirea apei potabile se fac la sediul Administrației Piețelor și Târgului Săptămânal şi în Parcul „Constantin Poroineanu”, iar în oraşul Corabia în incinta biroul oficieri căsătorii din sediul primăriei.

În Balş, punctele de prim ajutor și distribuire a apei potabile se funcţionează în farmaciile Arnica, Catena, Nicofarm, Medica, Farmacia Verdeşi Farmacia Valeriana, iar la Scorniceşti în sala de sport.

Astfel de puncte funcţionează şi în Drăgănești-Olt, la sediul primăriei, în Piatra-Olt, în incinta Centrul de Permanență Piatra-Sat şi în sediul primăriei, dar şi în Potcoava, la Centrul de permanență şi în sediul primăriei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o nouă avertizare Cod Galben de caniculă persistentă şi disconfort termic accentuat, valabilă pentru zilele de 22, 23 şi 24 iunie, sub avertizare aflându-se 21 de judeţe, printre care şi Oltul.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni vremea va fi caniculară. Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade, iar în cursul zilei de miercuri 22 iunie vor fi şi valori de 36…37 de grade. Nopţile vor fi tropicale, cu minime ce nu vor scădea sub 20 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here