Noii consilieri ai UNPR de la Slătioara îşi bat joc de cetăţenii care i-au ales

Deşi programată prin ordin al prefectului pentru ziua de joi, 23 iunie, şedinţa de constituire a noului Consiliu Local Slătioara nu a putut avea loc pentru simplul fapt că aleşii UNPR au lipsit toţi, precum şi reprezentantul ALDE în noul legislativ, astfel că nu s-a atins pragul de două treimi, condiţie obligatorie pentru derularea întrunirii.

Dacă reprezentanta ALDE în consiliu, Albina Dumitrescu, este plecată în staţiune, fiind în concediu de odihnă, aleşii UNPR, respectiv Savu Ciocârlan (primar încă în funcţie), Florina Opriţa şi Dan Obrocea, au lipsit intenţionat, boicotând astfel constituirea noului legislativ local din motive pur politicianiste, bătându-şi astfel joc de cetăţenii care au votat lista de consilieri a UNPR. „Fuga” uneperiştilor are loc în contextul în care trebuie votat şi viceprimarul localităţii, funcţie pe care ar dori-o, printre alţii, şi primarul al cărui mandat a ajuns la final, Savu Ciocârlan.

„Nu ştim ce calcule şi-a făcut domnul Savu Ciocârlan, dar nu poţi, ca partid, să ai doar trei consilieri din 11 şi să dai viceprimarul. E o prostie din punct de vedere politic şi o bătaie de joc la adresa oamenilor care te-au ales să îi reprezinţi în consiliul local a cărui constituire o împiedici”, a declarat unul dintre noii aleşi ai comunei prezenţi la întrunire.

Prefectura a fost reprezentată la această şedinţă ratată de subprefectul Emanuel Oproiu, susţinut pentru ocuparea funcţiei de UNPR. El a declarat pentru OLT-ALERT că prefectura va emite o altă convocare a consilierilor pentru data de 26 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here