Localitatea din Olt unde consiliul local ar putea fi dizolvat din cauza aleşilor

Consilierii nou-aleşi în 5 iunie în comuna Studina n-au venit nici la cea de-a doua şedinţă de constituire a legislativului local, convocată de Prefectura Olt pentru data de 27 iunie. Prima şedinţă trebuia să aibă loc în 24 iunie.

Motivul pentru care aleşii au lipsit în două rânduri de la ceea ce trebuia să fie constituirea consiliului local este acela că nu s-a format o majoritate, astfel că nu a putut fi ales din prima viceprimarul localităţii, post râvnit de mai multe persoane. PNL deţine cinci mandate de consilier, PRM – două, iar, PSD, ALDE, UNPR şi PMP câte un mandat. Potrivit prevederilor legale, dacă nici la cea de-a treia încercare consiliul local nu va fi constituit, legislativul va fi dizolvat şi vor fi organizate alegeri parţiale anticipate.

Potrivit informaţiilor furnizate de Prefecturii Olt, în şapte localităţi din judeţ consiliile locale nu au putut fi constituite de la prima convocare, fiind nevoie de o nouă convocare a aleşilor. Este vorba de localităţile Optaşi Măgura, Drăgăneşti-Olt, Morunglav, unde la a doua strigare problema a fost rezolvată. La Coteana o nouă convocare a fost programată pentru 27 iunie, iar Consiliul Local Balş are programată pentru marţi, de la ora 15.00, o nouă şedinţă de constituire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here