BAC: Cât de bine se pricep liceenii din Olt la calculator: Rezultatele la proba competenţelor digitale

Rezultatele obținute de candidații înscriși la proba de evaluare a competențelor digitale desfăşurată în județul Olt la Bacalaureat indică faptul că cei mai mulţi dintre absolvenţii de liceu se pricep la utilizarea calculatorului.

Dintr-un total de 2.527 de candidaţi olteni înscrişi, doar 90 nu s-au prezentat la probă, iar dintre cei prezenţi numai 26 au rămas fără calificativ. 383 au obţinut calificativul începător, 649 au fost primit calificativul mediu, 586 au fost declaraţi avansaţi, iar 793 – experimentaţi.

Examenul oral în evaluarea competențelor digitale pentru elevii claselor a XII-a a a avut loc în perioada 21-24 iunie.

În perioada 27 iunie – 1 iulie se va susține ultima probă din categoria competențelor, respectiv evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Pentru această probă, canditatul va susține atât un examen oral, unul de înțelegere orală pe baza unui material audio, înțelegerea textului scris și în final, proba scrisă, unde elevii trebuie să-și dovedească aptitudinile de a crea conținut într-o altă limbă.

Din data de 4 iulie vor începe probele scrise ale examenului maturității. Prima probă va fi la Limba și Literatura Română. Pe 5 iulie se va susține examenul pentru limba și Literatura Maternă. Pe 6 iulie se va susține proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie, ultima probă, cea la alegere în funcție de profil.

Pe 12 iulie se vor afișa și rezultatele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here