OLT: Bărbat de 36 de ani din Găneasa, înghiţit de apele Oltului la Slatina, în zona Căcâna

Un bărbat de 36 de ani din comuna olteană Găneasa a fost înghiţit, duminică seară, de apele Oltului în zona staţiei de epurare a Slatinei, în zona Căcâna, după ce a intrat în râu să se răcorească. El se afla la un grătar cu soţia şi cu nişte prieteni de familie. Aceştia au şi cerut ajutorul pompierilor la 112 după ce au văzut că cel intrat în apă nu mai iese la suprafaţă.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 19.00. Potrivit unor surse locale, Ionel Anghel a intrat în apă să se răcorească şi, la un moment dat, a strigat după ajutor. Crezând pe moment că este vorba de o glumă, cei de pe mal şi-au dat repede seama că strigătul de ajutor al bărbatului era real după ce au văzut că trupul acestuia nu mai iese la suprafaţă. Au cerut imediat ajutor prin 112 şi la faţa locului au ajuns pompierii din Slatina, care au început căutările cu două bărci de salvare. Concomitent, salvatorii slătineni au cerut sprijinul elicopterului SMURD Craiova şi pe cel al scafandrilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj.

După 40 de minute de căutări, în jurul orei 21.30, scafandri au găsit trupul bărbatului, din păcate neînsufleţit.

„Acţiunile de căutare au durat aproximativ trei ore. S-a acţionat cu două bărci pneumatice şi zona a fost survolată de elicopterul SMURD Dolj, iar căutările echipei de scafandri au durat circa 40 de minute”, a declarat plutonierul major Dan Nedeloiu de la ISU Olt.

Ionel Anghel avea 36 de ani, era plin de viaţă şi un om de ispravă, spun reprezentanţii autorităţilor locale din Găneasa, iar soţia sa lucrează în cadrul primăriei acestei comune. Acesta lasă în urmă nu doar o soţie îndurerată, ci şi două fiice minore.

Acesta nu este singurul caz de acest fel în ultimele zile. Săptămâna trecută pompierii slătineni au pescuit din apele Oltului, în zona podului rutier care traversează râul, un bărbat de 75 de ani, din Slatina, care a ales să se sinucidă înecându-se. Tot săptămâna trecută, mai exact joi, o fetiţă de numai nouă ani, din localitatea Jancu Jianu, a pierit înghiţită de apele râului Olteţ chiar sub ochii mamei sale. Ea s-a apropiat prea mult de malul înalt de circa trei metri, a alunecat şi a căzut în apă. La un pas de a aluneca s-a aflat şi fratele ei mai mic, de şapte ani, dar acesta a fost prins în ultimul moment de mamă. Micuţa a fost găsită prea târziu de pompierii alertaţi. Aproape două ore cadrele medicale s-au luptat s-o readucă la viaţă prin manevre de resuscitare specifice, fără succes însă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here