FOTO/Olt: Fetiţa de 9 ani care s-a înecat în Olteţ sub ochii mamei, condusă pe ultimul drum

Jale mare, duminică după-amiază, în localitatea olteană Iancu Jianu, unde familia Tudoraşcu şi-a înmormântat fiica de numai nouă ani care joi seară a fost înghiţită de apele Olteţului chiar sub ochii îngroziţi de spaimă şi neputinţă ai mamei. Sute de localnici au condus-o pe micuţă pe ultimul drum.

Nu doar familia, rudele şi apropiaţii au plâns-o pe fetiţă, ci întreaga localitate a fost cuprinsă şi jale. Îndoliaţi, părinţii micuţei au petrecut, acasă, la biserică, pe drumul spre cimitir şi la locul de odihnă veşnică a fiicei lor, momente grele la care nu s-au gândit niciodată. Mulţi tineri şi copii s-au aflat în cortegiul funerar, cu ochii trişti şi îndureraţi că cea cu care obişnuiau să se joace zilnic n-o să mai fie printre ei niciodată.

inmormantare fetita iancu jianu

inmormantare fetita iancu jianu4

inmormantare fetita iancu jianu2

inmormantare fetita iancu jianu3

inmormantare fetita iancu jianu5

Nenorocirea s-a petrecut în familia Tudoraşcu joi seară, în jurul orei 20.00. Potrivit unor surse locale, fetiţa de nouă ani şi fratele ei de şapte ani se aflau cu mama lor cu vaca la păscut pe malul râului şi, la un moment dat, micuţii s-au apropiat prea mult de apă. Fetiţa a alunecat prima de pe malul înalt de doi, trei metri şi a căzut în apă. Băiatul a fost la un pas de a cădea şi el, însă a fost prins de mamă în ultimul moment.

La faţa locului au ajuns pompierii din Balş, însă copila a fost găsită prea târziu pe fundul apei. S-au început imediat manevrele de resuscitare, continuate de cadrele medicale de pe ambulanţă şi, deşi salvatorii au încercat aproape două ore să o readucă pe micuţă la viaţă, n-au reuşit.

„Din păcate, colegii mei nu au reuşit să salveze viaţa fetiţei. S-au efectuat manevre de resuscitare aproape două ore, dar totul a fost în zadar până la urmă. Se pare că fetiţa şi fratele ei se aflau cu mama lor, care a reuşit să-l salveze la timp pe băiat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, Marian Furtună.

De cei doi copii se îngrijea doar mama lor, tatăl lucrând pe şantier în Bucureşti, unde se afla în în momentul tragediei.

Autorităţile locale au spus, prin vocea primarului comunei, că vor ajuta familia greu încercată cu ceea ce va avea nevoie.

„E o mare nenorocire abătută asupra acestei familii. Cu ce putem de la primărie, cu ce pot eu personal, îi vom ajuta pe cei doi soţi loviţi crunt de soartă, inclusiv financiar. Până acum nu au solicitat ajutor, dar noi stăm la dispoziţia lor în continuare”, declara primarul localităţii, Paulică Munteanu, sâmbătă seară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here