Procentul la Evaluarea Naţională a crescut în Olt după soluţionarea contestaţiilor

Procentul elevilor din Olt care au susținut Evaluarea Națională şi care au reuşit să ia medii de peste cinci creşte de la 77,61% la 77,63% după anunţarea rezultatelor finale, potrivit informaţiilor puse la dispoziţe de Inspectoratul Şcoar Judeţean. Conform aceleiaşi surse, numărul elevilor care au reuşit să obţină media maximă a crescut de la opt la nouă.

2.260 de elevi dintre cei 2922 prezenţi la examen au obţinut medii între 5 şi 9,99, numărul lor reprezentând un procent de 77,31%. Una dintre modificările înregistrate este aceea că, la cei opt elevi care au opţinut media 10, se mai adaugă unul după rezolvarea contestaţiilor,, modificând procentul acestora din urmă de la 0,27% la 0,30.

În urma contestaţiilor, unul dintre elevii care au contestat rezultatele iniţiale la proba de limba şi literatua română au picat sub pragul notei cinci, în vreme ce la proba de matematică numărul celor care au obţinut medii de minimum 5 a crescut cu doi, de la 1899 la 1901.

În 25 de unităţi de învăţământ au fost înregistrate doar medii de peste 5.

Potrivit ultimelor rezultate, numărul elevilor care au luat medii sub 5 este de 654, adică 22,37% din totalul elevilor. Au fost înregistrate şi absenţe, 367 de elevi alegând să nu se prezinte la examen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here