Olt: Instanţa a anulat validarea consilierilor locali din Coloneşti. Primarul îi face plângere judecătorului

Tribunalul Olt a dispus, săptămâna trecută, anularea hotărârii emisă de Consiliul Local al comunei Coloneşti privind validarea mandatelor de consilieri, astfel că procedura va trebui reluată. Decizia tribunalul l-a supărat pe primarul localităţii, Nicolae Stan, care a declarat că va formula plângere penală împotriva judecătorului care a pronunţat-o.

Şedinţa de validare a mandatelor de consilier local a avut loc în data de 22 iunie, când au fost validate nouă mandate din 11 pe considerentul că pe numele a doi dintre consilierii aleşi ar exista un dosar penal în lucru pentru fals. Cei doi aleşi, Nicolae-Laurenţiu Constantin şi Florentin Pinţa, au contestat hotărârea de validare la Tribunalul Olt, instanţă care, săptămâna trecută, le-a admis contestaţia.

„Admite contestaţia şi dispune anularea hotărârii nr. 2 din data de 22.06.2016, emisă de Consiliului Local Coloneşti privind validarea mandatelor de consilieri locali”, se arată în hotărârea instanţei, care este definitivă şi irevocabilă.

Dacă reprezentanţii Prefecturii Olt, instituţie reprezentată la şedinţa de constituire a Consiliului Local Coloneşti, nu şi-a expus un punct de vedere în această problemă, susţinând că aşteaptă comunicarea instanţei, primarul comunei, Nicolae Stan, şi-a arătat în mod plenar supărarea pe decizia instanţei, ameninţându-l pe preşedintele completului de judecată care a pronunţat sentinţa cu o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii.

„Eu îi fac plângere judecătorului Oancea, că el a fost preşedinte de şedinţă, pentru că s-a făcut un abuz. A anulat hotărârea numărul doi şi a decis reluarea procedurii de constituire a consiliului local. Consiliul local se constituise legal, erau validaţi nouă consilieri din 11, dar în loc să oblige validarea celor doi, a decis anularea validării tuturor. Acesta este un abuz în serviciu. Îi fac plângere la CSM, să găsesc un avocat pentru că nu se poate. La şedinţă a participat şi reprezentanţi ai Prefecturii şi au spus că este corect ce s-a întâmplat, ce a constatat comisia de validare. S-a primit de la un grup de şapte cetăţeni din Coloneşti o înştiinţare că există o plângere penală că semnăturile de pe listele de susţinători sunt false. Comisia de validare a decis că, până se rezolvă plângerea penală a celor doi, să amâne validarea. La următoarea şedinţă, îi valida şi aşa”, a declarat Nicolae Stan.

Pe primul loc în componenţa politică a Consiliului Local Coloneşti se află PSD, cu opt mandate, urmat de PNL, cu două mandate şi de UNPR, care deţine un singur mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here