Poliţiştii locali din Slatina, zeci de amenzi pentru bătăi şi nereguli în circulaţia rutieră

Poliţiştii locali din Slatina continuă să desfășoare activităţi ce au ca obiective principale asigurarea ordinii şi liniştii publice, combaterea fenomenului de cerşetorie, a comerţului stradal neautorizat, asigurarea unui climat de siguranţă civică precum şi menţinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale şi al pieţelor din municipiu. În cadrul ultimelor acţiuni de acest gen poliţiştii s-au văzut nevoiţi să aplice zeci de amenzi pentru bătăi şi pentru nereguli depistate în circulaţia rutieră.

Astfel, în perioada 4 – 10 iulie, efectivele Poliției Locale Slatina au aplicat un număr de 50 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.225 lei.

„Cele mai multe dintre sancțiunile aplicate au fost urmare a încălcării prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – 43 amenzi contravenționale, urmate de cele aplicate pentru nerespectarea H.C.L. nr. 490/2014 referitoare la stabilirea de contravenţii şi aplicare sancţiuni pe raza municipiului Slatina – patru amenzi, respectiv Legea nr. 61/1991 privind încălcarea ordinii și liniștii publice – trei amenzi”, a declarat şeful Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop.

El a mai menționat că, în aceeași perioadă de timp, subordonaţii săi au preluat 63 de apeluri de intervenție la numărul de telefon al Poliției Locale Slatina (954). Pe de altă parte, efectivele Poliției Locale Slatina s-au autosesizat în 23 situații datorită sistemului de monitorizare video a orașului.

Printre evenimentele la care poliţiştii locali au intervenit împreună cu alte forţe s-au numărat două bătăi, dar şi un accident rutier petrecut în zona sensului giratoriu de la Steaua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here