136 de accidente grave, 7 morţi şi sute de răniţi pe şoselele Oltului în doar trei luni

Pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei în trafic şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii olteni cu atribuţiuni în domeniu au organizat, în cel de-al doilea trimestru din acest an, 497 de acţiuni, la care au participat, pe lângă efectivele proprii, poliţişti de la alte formaţiuni şi reprezentanţi ai societăţii civile. Cu toate acestea, pe drumurile din judeţ s-au petrecut, în cele trei luni, 40 de accidente grave, soldate cu şapte morţi şi 42 răniţi grav şi 96 accidente uşoare soldate cu 123 răniţi.

Ca urmare a acţiunilor derulate în aprilie, mai şi iunie, oamenii legii olteni au descoperit 244 de infracţiuni, din care 115 la regimul circulaţiei rutiere şi 129 de altă natură, potrivit unei statistici întocmite de Poliţia Rutieră Olt. Documentul mai arată că au fost aplicate 16.421 de contravenţii, acestea vizând, în special, nerespectarea regimului de viteză, nefolosirea centurii de siguranţă, nerespectarea regulilor de prioritate şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Au fost reţinute 755 de permise de conducere şi retrase 212 certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau alte nereguli”, se mai precizează în raportul Poliţiei.

Cu toate eforturile depuse de poliţişti, pe drumurile din judeţ s-au petrecut, în cele trei luni, 40 de accidente grave, soldate cu şapte morţi şi 42 răniţi grav. În aceeaşi perioadă s-au înregistrat 96 accidente uşoare soldate cu 123 răniţi, restul fiind avarii uşoare.

„Printre cauzele generatoare de accidente, cele mai frecvente sunt nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi nefolosirea centurii de siguranţă”, potrivit raportului Poliţiei Rutiere Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here