Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, cel mai mare procent de promovare din Olt la Bac

Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina ocupă primul loc la nivelul judeţului Olt în ceea ce priveşte procentul de promovare la examenul de bacalaureat.

Aşadar, Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina înregistrează un procent de promovare de 94,10%,, clasându-se astfel pe primul loc. El este urmat de Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, cu o rată de promovare de 89,96%, şi de Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, cu un procent de promovare de 87,86%.

Clasamentul celor mai bune unităţi de învăţământ liceal din judeţ este completat de Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal – 89,96% şi CN „Ion Minulescu” Slatina – 87,86%.

Felicia Man, inspectorul şcolar general al ISJ Olt, a declarat pentru Gazeta Nouă că este vorba de cel mai bun procent de promovabilitate înregistrat în ultimii cinci ani.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Olt este de 59,75% în acest an, mai mare cu 2,15% mai mare decât procentul înregistrat anul trecut şi cel mai mare din ultimii cinci ani.

Procentul înregistrat anul acesta în Olt este mai mare cu 2,15% faţă de cel de anul trecut şi cel mai mare din ultimii cinci ani, potrivit şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt, Felicia Man.

„Este un rezultat bun, cel mai mare din ultimii cinci ani în judeţul Olt, şi este posibil să mai crească puţin după soluţionarea contestaţiilor. Înseamnă că a dat roade munca noastră. Ne-am constituit ca şi echipă, formată din elevi, profesori şi părinţi. Este loc şi de mai bine. Sperăm să menţinem acelaşi trend ascendent şi că o să avem şi promovabilitate din ce în ce mai bună. Să sperăm că, după contestaţii rezultatele vor creşte”, a declarat şefa IŞJ Olt.

În judeţul Olt peste 3.100 de absolvenţi s-au înscris la examenul de bacalaureat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here