Locuri de muncă în Germania pentru olteni. Salariile ajung la peste 2.200 de euro

Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt dispune, prin intermediul Reţelei EURES, de 34 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic.

Mai precis, se caută 22 de ospătari, doi barmani, opt bucătari şi doi recepţioneri care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania, posturile fiind oferite de Hotel Marriott Frankfurt și Block House. Pentru ocuparea locurilor vacante se va organiza selecţie la Brașov în data de 8 septembrie 2016.

Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman și bucătar/commis de cuisine/bucătar grill sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată și/sau experienţă în domeniu, precum și cunoștinţe bune de limba germană și engleză (nivel A2-B1). Pentru posturile de recepționer, candidații trebuie să aibă calificare profesională încheiată și/sau experienţă în domeniu, să cunoască sistemul de rezervare OPERA și să aibă cunoștinţe de limba germană și engleză, nivel C1-C2.

Angajarea se face pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe perioadă nedeterminată. Salariul oferit este de 1500 – 2206 euro brut/lună, ȋn funcție de calificare și experiența profesională, pentru posturile de ospătar și barman și de 1500 – 2054 euro brut/lună, ȋn funcție de calificare și experiența profesională, pentru posturile de bucătar/commis de cuisine/bucătar grill și recepționer.

Hotel Marriott Frankfurt asigură cazare și masă (doar ȋn timpul programului de lucru) contra cost, iar Block House asigură cazare ȋn primele 6 luni și masă pe toată perioada contractului de muncă (doar ȋn timpul programului de lucru).

„Persoanele cu domiciliul în județul Olt care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, Strada Prelungirea Crișan, nr. 2, Slatina, telefon: 0219/411002, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate și pentru a primi invitaţie de participare la selecţie”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Olt.

Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente:

  • cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă);
  • copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni);
  • V model Europass (cu fotografie)  în  limba germană (Lebenslauf);
  • cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);
  • adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here