Veste neaşteptată: Primești 40.000 de lei de la stat să îți izolezi casa. Ce trebuie să faci

Românii care vor să își construiască o casă în regim eco pot obține de la stat un ajutor de până la 40.000 de lei, dacă aleg să își izoleze termic pereții cu materiale ecologice precum lână, cânepa sau piatra bazaltică. Totul face parte din programele „Casa Verde” și „Casa Verde Plus”, care au fost puse în consultare publică marți, 26 iulie, pentru zece zile, urmând să fie lansate în luna august.

Acest program este unul lansat în premieră la noi și are un buget dedicat populației de 12 milioane de lei.

Potrivit ministrului Mediului, lâna nu mai trebuie aruncată la gunoi, așa cum a văzut că se obișnuiește, și trebuie creată o piață pentru a utiliza lâna în mod eficient. Un beneficiar poate obține un maximum de 40.000 de lei prin Casa Verde Plus, iar această sumă poate acoperi integral izolarea cu materiale ecologice a unei case cu o amprentă la sol de 90 de metri pătraţi (materiale şi manoperă), informează Libertatea.

Cei care vor să beneficieze de aceste programe trebuie să se înscrie la Agenţia pentru Protecţia Mediului de pe raza judeţului unde locuiesc şi să întocmească un dosar. Angajaţii de la Administraţia Fondului de Mediu vor analiza dosarul, apoi va fi semnat un contract cu viitorul beneficiar, care va avea la dispoziţie un an pentru a achiziţiona sistemul şi a depune facturile pentru decontare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here