FOTO/VIDEO Ziua Imnului Naţional, marcată la Slatina prin ceremonii militare şi religioase

Ziua Imnului Naţional al României a fost sărbătorită, vineri, 29 iulie, şi la Slatina, printr-o ceremonie la care au participat reprezentanţi ai guvernului în teritoriu, ai administraţiei publice judeţene şi locale, ai unităţilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne şi ai principalelor partide politice.

Manifestările au demarat prin prezentarea Drapelului în faţa prefectului de Olt, Silviu Neacşu, acţiune urmată de o ceremonie regilioasă susţinută de un sobor de preoţi din municipiul-reşedinţă de judeţ. Despre însemnătatea momentului a vorbit, apoi, prefectul judeţului, referindu-se la libertatea, demnitatea şi la identitatea naţională a românilor.

„Imnul Naţional – cântec atât de drag românilor, care în clipele grele ale istoriei a insuflat curaj şi i-a chemat la i-a chemat la unitate naţională. Îndemn neîntrerupt, Deşteaptă-te române ne obligă să respectăm valorile naţionale, moştenirile lăsate de înaintaşii noştri. Mesajul puternic şi tulbuirător al versurilor sale ne vorbeşte despre identitatea noastră naţională, despre libertate şi demnitate, despre spiritul de sacrificiu. Respectându-l, ne afirmăm identitatea naţională şi arătăm că suntem mândri de istoria, cultura şi spiritualitatea noastră. 29 iulie este o zi de sărbătoare pentru românii de pretutindeni. Astăzi, la ceas de sărbătoare, purtăm în suflet tricolorul, în inimile noaste vibrând acordurile Imnului Naţional. La mulţi ani!”, a rostit Silviu Neacşu.

A fost intonat, apoi, Imnul Naţional de către fanfara locală „Lyra Band”, ceremonia încheindu-se cu o defilare militară.

La manifestare au participat, printre alţii, Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Virgil Delureanu, vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii, Claudiu Stăncioiu, viceprimar al Slatinei, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, locotenent-colonelul Adrian Tănase, şefi ai unor instituţii publice deconcentrate şi reprezentanţi ai principalelor paride politice.

Au fost de faţă, de asemenea, şi doi veterani de război, care au vorbit reprezentanţilor presei despre importanţa acestei zile.

„Imnul Naţional pentru noi reprezintă o aducere aminte a poporului român de-a lungul istoriei, care a luptat cu atâta stăruinţă şi cu atâta curaj pentru apărarea libertăţii poporului român, a drepturilor poporului român, care constituie azi pentru noi un exemplu, pentru noi şi pentru generaţiile viitoare, aşa cum a spus Andrei Mureşan în poezia «Un răsunet»”, a spus, emoţionat, unul dintre veteranii prezenţi, Dumitru Mateescu.

ceremonie imn national1

ceremonie imn national2

ceremonie imn national3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here