Zi cu temperaturi de până la 39 de grade. Cinci puncte de prim-ajutor, pe străzile Slatinei

Slătinenii se pot răcori, astăzi, în cinci zone ale municipiului unde autorităţile au amenajat puncte de prim-ajutor, având în vedere că, potrivit meteorologilor, temperaturile pot depăşit 38 de grade.

Începând de luni dimineaţa, punctele de prim-ajutor vor fi amplasate în următoarele zone: „Fântâna Speranței”, Piața Zahana, Poliția Circulație, Piața Steaua, punctul de distribuire a alimentelor de la UE, de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Slatina, punctele de prim-ajutor vor fi dotate cu ventilatoare cu pulverizatoare de apă, dozatoare cu apă și personal medical specializat. Programul de funcționare va fi între orele 11.00 – 17.00.

În cursul zilei de luni, 1 august, valul de căldură se va intensifica şi se va extinde, cuprinzând sudul şi estul ţării, unde se vor atinge frecvent temperaturi maxime de 35-36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, dar pe arii restrânse şi în zonele de câmpie şi podiş din regiunile intracarpatice.

În după-amiaza zilei de luni, 1 august, judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, se vor atinge local maxime termice de 37-38 de grade, iar izolat se vor înregistra valori în jurul a 39 de grade şi, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here