Ce a găsit un bărbat din Redea, care îşi muncea pământul. Au fost chemaţi pirotehniştii

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a intervenit luni,  în jurul orei 15.00, în comuna Redea, zona fostelor ferme de fructe, pentru asanarea muniției neexplodate găsite de un cetățean pe timpul unor lucrări agricole.

Un bărbat din comuna olteană Redea a găsit, luni după-amiază, un proiect neexplodat din Al Doilea Război Mondial, în zona fostelor ferme de fructe din localitate. La faţa locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului Slatina al ISU Olt, cu o autospecială pirotehnică.

„Specialiştii au identificat un proiectil exploziv, cu calibrul de 120 milimetri, provenit cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial, trecut prin gura de foc şi neexplodat. Zona în care a fost găsit proiectilul a fost cercetată cu ajutorul echipamentelor specifice şi nu au mai fost identificate alte elemente de muniţie. Proiectilul a fost transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here