Definitivat 2016. Vezi CALENDARUL examenului şi câţi candidaţi din OLT s-au înscris

Definitivatul este examenul care le dă profesorilor dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. După definitivare, evoluţia în carieră se realizează prin gradul didactic II şi gradul didactic I. 176 de candidaţi din judeţul Olt sunt aşteptaţi, joi, la Colegiul Tehnic Metalurgic din Slatina pentru a susţine examenul de definitivare în învăţământ.

Profesorii se pot prezenţa de maximum trei ori la examenul de definitivat, în cel mult cinci ani. Cei care pică definitivatul pot să fie angajaţi în învăţământ doar pe perioada determinată, ca profesori debutanţi.

Calendar Definitivat 2016:

4 august 2016: Susţinerea probei scrise
11 august 2016: Afişarea rezultatelor
11 – 12 august 2016: Înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare/ contestaţii
12 – 17 august 2016: Soluţionarea contestaţiilor
18 august 2016: Afişarea rezultatelor finale
19 – 30 august 2016: Transmiterea la Ministerul Educaţiei a tabelelor nominale cu candidaţii admişi şi validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educaţiei

Potrivit metodologiei, profesorii care se înscriu la definitivare sunt inspectaţi la clasă de cel puţin două ori, de către inspectorul pe disciplină de examen şi directorul şcolii, după care susţin o proba scrisă. Notele de la inspecţie nu pot fi contestate.

Intră în examenul scris de definitivat profesorii care, la inspecţii, au media cel puţin opt şi care au predat cel puţin un an. Examenul scris de definitivat durează patru ore, iar notă minimă de promovare a probei scrise este opt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here