Tragedie la Găneasa. A murit electrocutat în timp ce încerca să schimbe un bec

Un bărbat de 41 de ani, din comuna olteană Găneasa, sat Izvoru, a murit eletrocutat, marţi seara, în timp ce încerca să schimbe un bec de la reţeaua de iluminat public a comunei, rămânând agăţat de fire la opt metri de sol. Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că bărbatul a rămas prins, la opt metri înălţime, între o scară şi stâlpul de iluminat al cărui bec încerca să-l schimbe.

Decesul bărbatului a fost constatat de medicul de pe ambulanţă, trupul neînsufleţit fiind dat jos de un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

„Detaşamentul Slatina a intervenit cu platforma pentru salvări de la înălţime şi cu o autospecială de intervenţie. La sosirea echipajelor, bărbatul se afla blocat pe un stâlp de iluminat public, la circa opt metri înălţime, inconştient. El a fost coborât cu ajutorul autoplatformei şi predat echipajului de pe ambulanţă. Personalul medical a constatat decesul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Bărbatul era persoana care se ocupa cu întreţinerea reţelei de iluminat public din localitate, având un contract de prestări servicii cu Primăria Găneasa. Martorii spun că omul nu avea niciun fel de echipament de protecţie, fiind îmbrăcat într-un tricou, pantaloni scurţi şi având în picioare papuci de plajă.

Dumitru Costea, primarul din Găneasa, a declarat pentru MEDIAFAX că electricianul nu întrerupsese energia electrică, în zonă, înainte de intervenţie.

„Noi nu mai aveam becuri, că trebuie să le achiziţionăm doar prin licitaţie, pe SEAP, şi am înţeles că cine care locuieşte în zonă i-a dat un bec ca să-i facă lumină la poartă. Nu ştiu cum a ajuns acolo, numai el ştie că era singur. Am văzut că nici nu oprise, în prealabil furnizarea energiei electrice de la transformator, am oprit-o eu atunci când au intervenit cei de la ISU. Omul era electrician autorizat, avea o societate”, a declarat edilul.

Atât Poliţia, cât şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here