România are PRIMA MEDALIE DE AUR la Jocurile Olimpice de la Rio. Echipa feminină de spadă a învins reprezentativa Chinei

România a obținut prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Rio după ce echipa feminină de spadă a învins reprezentativa Chinei, scor 44-38.

Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Simona Pop şi Loredana Dinu au reuşit să învingă pentru a doua oară în istorie China şi au cucerit aurul la Rio, informează GSP.

Fetele au condus încă de la început meciul și după primul releu, Ana Maria Popescu avea să ne aducă primul punct. În releul doi Simona Pop și Xu Anqi au terminat la egalitate, 4-4, însă următorul releu a fost câștigat categoric de Simona Gherman, 4-2.

Pe planșă a intrat apoi campioana Europei, Simona Gherman, care a început foarte bine și a terminat releul învingătoare, 7-5 și ducea scorul la general la 21-14.

Loredana Dinu a debutat și ea în această finală împotriva rezervei chineze Hao Jialu pe care a învins-o la limită cu 3-2. Înaintea ultimului asalt, chinezoaicele și-au mai trecut și ele în cont o victorie, 9-6 în fața Simonei Gherman, dar pe planșă avea să intre Ana Maria Popescu.

Jucătoarea noastră a punctat în stil de campioană olimpică și a făcut să sune imnul României în Brazilia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here