17 unităţi de învăţământ din Olt, de curând, au directori noi. Care sunt acestea

Anul şcolar 2016-2017 va începe cu directori noi în 17 şcoli din judeţ. Şefa învăţământului oltean, Felicia Man, a declarat că şapte dintre directori nu au mai dorit prelungirea mandatelor, alţii au ales să se pensioneze, iar unii au fost schimbaţi pentru încălcarea legislaţiei şcolare.

Conform informaţiilor furnizate de IŞJ Olt, şapte dintre directori nu au mai dorit prelungirea detaşărilor, aceştia fiind înlocuiţi. În această situaţia sunt şcolile de la Strejeştii de Jos, Curtişoara, Dăneasa, Grădinile, unde va reveni profesorul Liviu Culcescu, Brâncoveni, dar şi unitatea de învăţământ „Nicolae Coculescu”, din Scorniceşti.

Schimbări sunt şi la Şcoala „Constantin Brâncoveanu” Slatina, unde directoarea Luiza Stroe nu a mai dorit prelungirea detaşării, aceasta fiind înlocuită de profesorul de sport Miu Noajă.

La Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, directorul adjunct Damian Minciu, care s-a pensionat, a fost înlocuit de profesoara de engleză Larisa Nicola.

Tot la pensie au ieşit şi directorii de la Cezieni şi Radomireşti, dar şi educatoarea de la GPP nr. 4 Slatina, Maria Popescu, care a fost înlocuită cu Simona Bădescu.

Şefa învăţământului oltean, Felicia Man, spune că procentul directorilor noi, ce îşi vor începe mandatele la 1 septembrie, este de doar 7,87 la sută.

„Din totalul celor 216 directori de unităţi de învăţământ de la nivelul judeţului, doar 17 au fost schimbaţi, ceea ce reprezintă un procent de 7,87 la sută. Unii au fost schimbaţi pentru că au încălcat legislaţia şcolară, şapte dintre colegi nu au mai dorit prelungirea detaşărilor, un candidat nu a mai îndeplinit condiţiile, iar ceilalţi s-au pensionat. Noii directori îşi vor începe mandatele de la 1 septembrie”, a spus Felicia Man.

Schimbări majore şi la vârful liceului de top slătinean, CN „Ion Minulescu”, unde profesorul de matematică Marius Perianu a fost înlocuit de Carol Kovacs, care va face echipă cu adjuncţii Cristina Ionescu şi Tiberius Moraru.

Noul an şcolar aduce noutăţi şi la CNV „Nicolae Titulescu” Slatina, noul director fiind profesorul de pedagogie Carmen Boiangiu, dar şi la Colegiul Economic „PS Aurelian”, Mirela Dumitra înlocuind-o pe Ortansa Stănescu.

La LPS Slatina noul director general este profesorul Gabriel Dumitrescu, în timp ce la CSS Slatina conducerea va fi preluată de Dan Bărbulescu.

Reprezentanţii IŞJ Olt spun că, după 1 septembrie, ministerul va anunţa perioada în care va fi organizat concursul pentru posturile de directori, toţi şefii de instituţii din judeţ urmând să susţină acest examen. (Autor: Florentina Ştefan Ciobanu)

3 COMENTARII

  1. De ce lasati doamna Man directori care sunt si de doi ani la pensie? Oare nu a respectat Perianu Legislatia si directorii pensionari o respecta?(uitati-va doamna la directorii pensionari de la Caracal ca sunt multi…)!!!
    Va bateti joc de invatamant. Oare vine corpul de control al ministrului in control?

  2. Doamana Felicia Man,
    Va felicit pentru schimbari, dar ati uitat de familia Serban care, daca nu gresesc, se afla putin in conflict de interese. Se poate ca unul sa comande , iar celalalt sa execute?. Si nu este singurul caz. Directorul de la Scoala sanitara FEG va este sot, sau este doar o pura coincidenta de nume. Iata doua , pana acum.
    Doar cei 17 va incomodau?
    Semnat: elev de nota 10 la chimie datorita cartilor ale caror autor sunteti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here